“Bu site kötü amaçlı yazılım dağıtıyor olabilir.” uyarısı ve temizleme

Siteniz kötü amaçlı yazılımdan etkilendiyse, bunun nedeni genellikle saldırganın sitenizin denetimini ele geçirmesine izin veren bazı güvenlik açıklarıdır. Saldırgan, (örneğin spam eklemek için) sitenin içeriğini değiştirebilir veya genellikle kimlik avı yapmak amacıyla siteye daha fazla sayfa ekleyerek kullanıcıları kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaları konusunda kandırabilir. Alternatif olarak, kötü amaçlı kodlar (kötü amaçlı yazılım) (örneğin, sayfayı görüntüleyen tüm bilgisayarlara saldırmaya çalışan başka bir web sitesinden içerik alan komut dosyaları veya iFrame’ler) yerleştirebilirler.

“Kötü niyetli yazılım” terimi, bir bilgisayara veya ağa zarar vermek üzere tasarlanmış her tür kötü niyetli yazılımı içine alır. Kötü niyetli yazılım türleri arasında virüsler, solucanlar, casus yazılımlar ve Truva atları yer alır (ancak bunlarla sınırlı değildir). Bir site veya bilgisayar saldırıya uğramışsa, söz konusu site veya bilgisayar, kimlik avı siteleri gibi (kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaları konusunda kullanıcıları kandırmak amacıyla tasarlanmış siteler) kötü niyetli içerik barındırmak için kullanılabilir. Bazı saldırganlar, saldırıya uğramış bir sitenin yönetim denetimini bile ele geçirebilir.

Çok nadiren de olsa arama sonuçlarında aramanızın işaretlenmesinden sonra kötü amaçlı yazılım uyarılarının (ve kötü amaçlı yazılım inceleme isteği formu bağlantılarının) Search Console’da görülebilmesi bir gün sürebilmektedir. Search Console’da bir uyarı görmemenize rağmen siteniz işaretlenmişse lütfen daha sonra tekrar kontrol edin.

Sitemin kötü amaçlı yazılımdan etkilenip etkilenmediğini nasıl anlarım?

Search Console ana sayfasını kontrol ederek sitenizin kötü amaçlı yazılım (bir tür “badware”) barındırıyor veya dağıtıyor olabilecek bir site olarak tanımlanıp tanımlanmadığını öğrenebilirsiniz. (Not: Bu bilgileri görebilmek için sitenin size ait olduğunu doğrulamanız gerekir.) Ayrıca, etkilenen sitelerin web yöneticilerine aşağıdaki e-posta adresleri aracılığıyla da bildirim göndeririz:

  • abuse@
  • admin@
  • administrator@
  • ontact@
  • info@
  • postmaster@
  • support@
  • webmaster@

Bu tanımlama kısmen StopBadware.org tarafından belirlenen yönergelere dayanır. Bununla birlikte, kötü niyetli yazılımları barındıran veya bunları dağıtan siteleri tanımlamak için Google’ın kendi ölçütleri, prosedürleri ve araçları vardır. Bazı durumlarda, üçüncü taraflar, yasal sitelere kötü amaçlı kod ekleyebilir; bu da uyarı iletisini göstermemize neden olur. Sitenizin yanlışlıkla bu şekilde tanımlandığını düşünüyorsanız veya sitenizde kötü niyetli yazılımı artık barındırmayacak veya dağıtmayacak biçimde değişiklikler yaptıysanız ve sitenizi zararlı yazılımlardan korumak için güvenlik önlemleri aldıysanız, sitenizin Google tarafından yeniden incelenmesini isteyebilirsiniz (aşağıya bakın).

Google, kullanıcıları korumak ve saldırıya uğramış sitelerin sahipleriyle iletişim kurmak amacıyla bu tür web sayfalarını sürekli olarak aramak için otomatik tarayıcılar kullanır. Bilgisayar korsanı sitenize kötü amaçlı yazılım yerleştirmişse, diğer kullanıcıları korumak için arama sonuçlarımızda sitenize kötü amaçlı yazılım bulaştığını da belirtiriz. Sitenizin kötü amaçlı yazılımdan etkilendiğine dair her türlü tespit, sizin web yöneticisi uzmanlığınızla değil, tamamen kötü amaçlı yazılımın bulaştığı sayfaların içeriği ile alakalıdır.

Sıradaki adımlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://humblerise.com/