Apple’ın dağıtacağı 25 dolar nasıl alınır?

Geçtiğimiz günlerde Apple ile ilgili çıkan bir haber tüm dünya gündemine oturdu. Apple firması, Iphone 6,SE,7 telefonlarında istemli olarak yavaşlatma yaptığından dolayı mahkemeyle anlaşması sonucu 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti ve bu telefonlara sahip her bir kişiye 25 dolar ödeme konusunda anlaşmaya vardı.

Bu haber telefon kullanıcıları için ne ifade ediyor?

Tüm dünya ajanslarına düşen bu haberden sonra kullanıcılar sevinç çığlıklar attıları havadan 25 dolar gelecek diye fakat bu karar ABD dışını kapsıyor mu kapsamıyor mu kimsenin bir fikri yoktu. KAY editörleri olarak size bu kararı en doğru bir şekilde yorumluyoruz.

Mahkeme ABD’de açıldı ve Apple işi pek yokuşa sürmemek için 500 milyon doları bu habere hibe etti gibi düşünebiliriz. Bu 500 milyon doların 90 milyon doları avukatlara gidiyor geriye kaldı 410 milyon dolar. Her kullanıcıya 25 dolar verilmesi dahilinde yalnızca 16400000 kişi bu parayı alabilecek. Yazıyla 16 milyon 400 bin kişi. Peki bu bahsi geçen telefonlar kaç adet satıldı? Teorik olarak 2019 daki satış sayılarına baktığımızda bu 3 modelin tüm dünyada 200 milyondan fazla satıldığı biliniyor.

25 Dolarınızı soğuk bir bardak su olarak alabilirsiniz.

Dolayısıyla bu telefonlara sahip olan herkese 25 dolar verilecek haberi külliyen yalan bir haber. Apple büyük ihtimalle yalnızca ABD’de bulunan kullanıcılara 25 er dolar dağıtacak. Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan bu telefon kullanıcıları ise doğal olarak hiçbir şey alamayacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://humblerise.com/