Kötü Amaçlı Araçlar nelerdir?

Kötü Amaçlı Araçlar Nedir?

Kötü Amaçlı Araçlar, otomatik olarak virüs, solucan veya Truva atı oluşturmak, uzak sunuculara DoS saldırıları düzenlemek, başka bilgisayarlara saldırıda bulunmak ve benzeri işlemler için tasarlanmış kötü amaçlı yazılım programlarıdır.

Kötü Amaçlı Araçlar sizi nasıl etkileyebilir?

Kötü Amaçlı Araçlar alt sınıfındaki kötü amaçlı yazılımlar, virüslerin, solucanların ve Truva atlarının aksine çalıştıkları bilgisayara doğrudan bir tehdit oluşturmaz ve programın kötü amaçlı yükü yalnızca kullanıcının doğrudan emriyle bırakılır.

Kötü Amaçlı Araç alt sınıfındaki öğeler, taşıdığı yüklere göre farklı sınıflara ayrılır:

  • Constructor
    Constructor programları, yeni virüsler, solucanlar ve Truva atları oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Kötü amaçlı program kaynak kodu, nesne modülleri ve/veya kötü amaçlı dosyalar oluşturabilirler.
  • DoS
    Bu programlar, bir kurban bilgisayara karşı Hizmet Reddi (DoS) saldırıları düzenleyecek şekilde tasarlanmıştır. Programlar, hedeflenen kurban bilgisayara çeşitli istekler gönderir ve bilgisayarın tüm istekleri işleyecek kadar kaynağının bulunmaması halinde hizmet reddi durumu oluşur.
  • Email-Flooder
    Spam gönderenler, bazı durumlarda bu programları e-posta kanallarını anlamsız mesajlarla doldurmak için kullanır.
  • Flooder
    Flooder programları, spam gönderenler tarafından bazı durumlarda IRC (İnternet Üzerinden Sohbet) gibi diğer ağ kanallarını doldurmak için kullanılır.
  • IM-Flooder
    Spam gönderenler bazen bu programları kullanarak ICQ, MSN Messenger, AOL Instant Messenger, Yahoo Pager, Skype ve benzeri anlık mesajlaşma kanallarını anlamsız mesajlarla doldurur.
  • SMS-Flooder
    SMS-Flooder programları, spam gönderenler tarafından bazen kısa mesaj kanallarını gereksiz mesajlarla doldurmak amacıyla kullanılır.
  • HackTool
    Bu programlar, izin verilen sistem ziyaretçileri listesine yeni kullanıcılar eklemek, ayrıca sistem günlüklerindeki bilgileri silerek kötü amaçlı kullanıcının sistemdeki varlığını gizlemek için kullanılır. Kötü amaçlı kullanıcılar yerel veya uzak bilgisayarlara yönelik saldırılar düzenlerken HackTool programlarından yararlanır.
  • Hoax
    Hoax programları bilgisayarınıza zarar vermez. Bunun yerine zararın oluştuğunu veya oluşacağını bildiren mesajlar gönderir ya da aslında var olmayan bir tehdit hakkında uyarılarda bulunur.
  • Spoofer
    Spoofer programları, mesaj veya ağ istekleri gönderen tarafın adresinin yerini alır. Bunlar, alıcının mesajı gönderenin kimliğini belirlemesini engellemek gibi çeşitli amaçlarla kullanılır.
  • VirTool
    Bu programlar, diğer kötü amaçlı programları değiştirmek ve antivirüs çözümünün kötü amaçlı yazılımı algılamasını engellemek için kullanılabilir.

Kötü Amaçlı Araçlara karşı korunma

Cihazlarınıza bir kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı yüklemeniz ve bu yazılımı bilgisayarınızda sürekli olarak bulundurmanız büyük önem taşır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://humblerise.com/