Hacker Türleri Nelerdir?

Hacker; izinsiz olarak başkalarının bilgilerine ulaşan ve bu bilgileri kendi çıkarları için kullanan kişilere verilen bir addır. Hackerlar bilgisayar üzerinden her türlü güvenlik engelini aşarak istedikleri bilgilere kolayca ulaşabilirler. Hackerların kimisi ulaştığı bu bilgileri iyi bir şekilde kullansa da hackerların çoğunluğu bu bilgileri kötü amaçlı kullanmaktadır. Hackerlar sanal alemde kaos yaratmaya çalışan belirli firma ve kişilere sabotaj düzenleyen ve hırsızlık yapan kişilerdir. Bu hackerların farklı çeşitleri vardır. İşte hacker türleri ve neler yaptıkları:
1) Beyaz Şapkalılar: Hackerların en zararsız olan türleridir. Her türlü bilgiye istedikleri gibi ulaşabilirler ama ulaştıkları bu bilgilerin sahiplerini uyarırlar ve onlara sistemlerini kapatmalarını söylerler.

2) Siyah Şapkalılar: Hackerların en tehlikeli türleridir. Her türlü bilgisayara ve sisteme kolayca girebilirler ve buradaki bilgileri çalıp sistemde geri dönüşü olmayan hasarlar yaratırlar.

3) Gri şapkalılar: Bunlar ne zararlı ne de zararsız olan Hacker türleridir. Yani kendi işlerine göre hareket eden türlerdir. Her türlü hackleme işini yasal sınırlar içerisinde yaparlar. Ama istedikleri zaman bir siyah şapkalı olup her türlü zararı verebilirler.

4) Yazılım Korsanları: Bunlar her türlü bilgisayar yazılımını hacleyerek çoğaltıp, çoğalttığı bu yazılımları sayıt para kazananlardır.

5) Phreakerler: Bu hackerlar telefon hatlarını engelleyerek ücretsiz konuşma yaparlar. Bu hackerlarda zararlı hackerlar arasında yer alabilir.

6) Hacktivistler: Bu hackerlar kendi düşüncelerini yaymaya çalışırlar. Düşüncelerine göre toplumu yönlendirmeyi amaçlarlar. Toplumdaki yanlışları düzeltmeye çalışırlar. Popüler olan siteleri hackleyerek siyasi düşüncelerini ve politik sorunları bir mesaj yoluyla halka duyurmaya çalışırlar.

7) ScriptKiddiler: Bu kişiler hackerlara özenen hackerlığa ilgi duyan kişilerdir. Hackerlık hakkında fazla bilgileri yoktur ama sürekli araştırarak hackerlığı öğrenmeye çalışırlar. Hackerlığı öğrenmek için de genellikle e posta hesaplarını veya mesaj arşivlerini çalmaya çalışırlar.

8) Lamerler: Bunlar hackerlik hakkında hiçbir şey bilmeyen hackerlik hakkında araştırma yapanlardır. Bunlar hacker değillerdir. Hack işlemi ile ilgili hiçbir şey bilmezler. Bir site nasıl hacklenir e posta adresleri nasıl çalınır sadece bunlar hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışırlar. Kısacası kötü amaçlı hacker türleri arasında yer alabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://humblerise.com/